Wat kost relatietherapie?

Een therapiesessie op haptonomische basis duurt ongeveer een 75 minuten en kost €115,- excl. BTW (€140 inclusief). Voor een kennismakings-, intakegesprek geldt hetzelfde tarief. Wat betreft de betaling: wordt per sessie afgerekend (via betaalautomaat/pin). Afspraken die minder dan 24 uur van tevoren zijn afgezegd, worden in rekening gebracht. Je ontvangt daarvan een rekening met de benodigde gegevens.


Sessies

In het eerste gesprek bespreken we wat je/jullie vraag is en wat het doel van de begeleiding zou zijn. Relatieproblemen zijn meestal het gevolg van een verstoorde communicatie. Samen onderzoeken we de bestaande interactiepatronen en proberen we nieuwe mogelijkheden uit. In volgende sessies staan gesprekken, oefeningen en aanraken centraal.

In het gesprek is er aandacht voor het onder woorden brengen van je gedachten en gevoelens. Je krijgt en beleeft inzicht in thema's die er spelen. Door middel van oefeningen kun je onderzoeken wat je 'gevoelde' grenzen zijn, hoe je ruimte inneemt en hoe je ruimte deelt met iemand anders.